Slovenian
English
Deutsch
Italiano
Išči:

Enoslojne in dvoslojne drenažne cevi


Enoslojne drenažne cevi

Enoslojne drenažne cevi v kolutih
Na zemljiščih, kjer se je pojavljala odvečna voda, so v prvih drenažnih sistemih uporabljali glinaste cevi. Te so bile sicer učinkovite, njihova slabost pa je bila v zahtevni vgradnji, ki je zahtevala veliko delovne sile in časa.

V zadnjih letih prodirajo na področje drenažnih sistemov novi materiali, ki so plod novih tehnoloških postopkov v industriji plastičnih mas. Med njimi ima vidno vlogo proizvodnja fleksibilnih PVC cevi za drenažo. Te se ponašajo z vsemi lastnostmi, ki jih zahteva standard DIN 1187, po katerem v lastnih laboratorijih nadzirajo kakovost vsi sodobni proizvajalci drenažnih cevi tudi v lastnih laboratorijih.

Na voljo so cevi premera 50, 65, 80, 100, 125, 160 in 200 mm, navite v kolute v dolžini od 50 do 200 m ali po dogovoru. Cevi so rebraste, kar poveča njihovo trdnost in obenem fleksibilnost. Teža cevi je minimalna, saj kolut 200 m dolge cevi premera 50 mm tehta le okrog 30 kg.

Drenažne cevi položite ročno ali strojno, odvisno od velikosti površine, ki jo nameravate osušiti. V poljedelstvu, kjer so površine velike, je strojno polaganje neizbežno, saj je natančnejše in nekajkrat hitrejše.

Cevi lahko pri polaganju v zemljo obložite s filterskim materialom. Namen filtra je, da poveča hidravlično zmožnost drena in prepreči zamašitev cevi. Kot filterski material lahko uporabite naravne materiale (prod, grobi pesek, kokosova vlakna) ali pa sintetične materiale (sintetična vlakna, penaste plastične mase).

Enoslojne drenažne cevi v palicah
Primerne so za odvodnjavanje vseh vrst cest, železniških prog, letaliških stez in ostalih terenov. Ob pravilni vgradnji zagotavljajo stalno odvodnjavanje vode, ki se pojavi pod konstrukcijo vozišča ali objekta.

Na voljo so v 5-metrskih palicah. Imajo specifično profilno obliko (tunel profil): trapezno dno in krožni obod. Obod cevi z lokom 220° je vzdolžno izžlebljen, prečne zareze si sledijo v štirih nizih na razdalji 22 mm.

Vzdolžni žlebovi na obodu cevi služijo za sprejem vode, ki pronica skozi filtrski pesek in njen odvod do prečnih zarez, skozi katere pada v cev in odteka po trapeznem dnu cevi v kanalizacijo.

Cevi spajate enostavno: na enem koncu imajo posebno oblikovan »oglavec«, v katerega vtaknete gladki del druge cevi. Cevovode vedno polagate v smeri odtoka vode.

Dvoslojne drenažne cevi

So odlična rešitev za odvajanje večjih količin odvečne vode z obsežnih površin. Uporabljate jih za zbiranje, kanaliziranje in transport odvečne padavinske vode, talnice, vode podzemnih vodotokov, pa tudi vode, ki v izrednih razmerah prestopi bregove struge. So izjemno odporne proti statičnim in dinamičnim obremenitvam. Gladka notranja površina omogoča velike pretoke, zato so še zlasti primerne za odvodnjavanje avtocestnih površin in ostalih cestno-prometnih objektov, kot so tuneli, brežine, zahtevnejša krožišča ter običajna križišča. Priporočamo jih tudi za odvajanje presežne vode z območja železniških prog, letaliških stez, pa tudi večjih stanovanjskih objektov, športnih in otroških igrišč, golf terenov in sprehajalnih površin. Navdušijo povsod, kjer so za odvodnjavanje v fazi gradnje ali med uporabo objektov določeni najvišji standardi kakovosti, zanesljivosti in gospodarnosti.

Dvoslojne cevi imajo rebrasto zunanjo steno in gladko notranjo. Izdelane so iz polietilena visoke gostote (PE-HD). So plod večletnega razvoja ter v celoti izpolnjujejo zahteve za drenažne in kanalizacijske sisteme, ob tem pa omogočajo nizke stroške vgradnje, velike prihranke materiala ter izredno malo obremenjujejo naravno okolje. Pronicanje vode v notranjost cevi omogočajo prečne zareze za vstop vode, ki so nameščene v utoru med dvema rebroma. Možnost zamašitve odprtin cevi je minimalna, zajemanje vode pa optimalno.

Povpraševanje

Imate vprašanje pa ne veste odgovora?

Izpolnite obrazec za povpraševanje in nam ga pošljite. Na vaše vprašanje bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

izpolni povpraševanje